marți, 13 martie 2012

Cine poate beneficia de terapia Bowen?

ORICINE: de la copii, adolescenti, adulti, femei insarcinate si bunici.

Terapia Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica.

- Deplasarile osoase se re-aliniaza - desi nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractie.

- Tensiunile musculare se elibereaza si circuitul limfatic normal se restabileste - desi nu se maseaza muschii, ca in masajul terapeutic.

- Meridianele energetice se restabilesc imediat - desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu seamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.

- Echilibrul psihic se normalizeaza - desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul terapiilor ce se adreseaza mintii si corpului deopotriva.

Aproape in toate cazurile, pacientii raporteaza o stare placuta derelaxare si o senzatie de bine, de usurare.

O sedinta de terapie Bowen consta intr-un numar de miscari delicate, practicate cu degetele, asupra muschilor si tesuturilor articulare.
Astfel se transmit mesaje in interiorul corpului, de reactivare a memoriei celulare, a unei stari ideale, de relaxare si echilibru.
Durata unei sedinte este intre 40 si 60 minute. Rezultatele pot fi remarcabile, chiar de la prima sedinta de tratament, deoarece corpul incepe procesul de auto-vindecare.

Spre deosebire de alte tehnici fizice,Tehnica Bowen nu foloseste manipularea fortata. Terapeutul nu forteaza corpul sa "execute o comanda", ci ii permite acestuia sa intreprinda masurile necesare pentru auto-vindecare, in propiul sau ritm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu